5 ریسکی که یک کارآفرین هنگام راه‌اندازی کسب‌وکار باید در نظر بگیرد

هیچ زمانی شروع یک کسب‌­وکار تا بدین اندازه هیجان­‌انگیز نبوده است. اقتصاد کسب­‌وکارهای نوپا سرشار از فرصت، نوآوری و توان بالقوه است. اما درست در همین زمان تقریباً با بیشترین ریسک‌­ها نیز مواجه هستیم. ممکن است قبل از اینکه ریسک­‌های راه‌اندازی یک کسب­‌وکار نوپا را شناسایی و ارزیابی کنیم پریدن در استخر کسب­‌وکارهای نوپا ترسناک باشد.

بر اساس تجارب من در شروع هر کسب­‌وکاری پنج ریسک وجود دارد. خوشبختانه اگر بتوانید در ابتدا این ریسک­‌ها را شناسایی کنید و مشخص کنید که چگونه با آن‌ها رفتار خواهید کرد شانس موفقیت شما افزایش پیدا خواهد یافت.

۱- ریسک محصول

در مورد آنچه خواهید فروخت تصمیم بگیرید. هرچند به نظر می‌­رسد این کار ساده­‌ای برای کارآفرین باشد اما توانایی تشریح محصول بسیار مهم است و سخت­تر از آن چیزی است که فکر می­‌کنید. هنگام شروع یک کسب­‌وکار بایستی این کار در اولویت بالایی قرار گیرد. اگر شما نمی‌­توانید محصول را به‌خوبی تعریف کنید نباید از دیگران انتظار داشته باشید به آن توجه کنند.

این ریسک قابل‌کنترل است. باید اطمینان یابید که بازار محصول به‌اندازه کافی بزرگ است و فرصت درست در زمان درست در بازار وجود دارد. لازم است که تحقیقات بازار را انجام دهید. بایستی چشم­‌انداز بازار را بدانید و بتوانید به­‌طور واضح تعیین کنید که چگونه کسب­‌وکارتان در این ‌بازار فعالیت خواهد کرد.

۲- ریسک بازار

داشتن اطلاعات در مورد مشتریانتان و اینکه چرا، چگونه و کجا محصولات موردنیازشان را می­‌خرند مهم‌ترین ریسکی است که بایستی قبل از ارائه محصول آن را ارزیابی کنید. به‌طور کامل بازار را بررسی کنید. اگر ریسک بازار در محدوده مجاز است و به‌اندازه کافی می­‌توانید از بازار سهم بگیرید دلیلی برای شکست ‌وجود ندارد.

۳- ریسک مالی

کارآفرینان می­‌توانند از بانک‌­ها و مؤسسات مالی برای پروژه‌های خود تأمین اعتبار کنند. علاوه بر آن دوستان، خانواده و سرمایه­‌گذاران مخاطره‌پذیر منابع دیگری برای تأمین مالی هستند. مطمئن شوید در شناسایی مایل استون­‌های کسب­‌وکار و زمان‌بندی آن کاملاً نقاطی که نیاز به تزریق منابع مالی است مشخص‌شده‌اند. اگر شما بتوانید طرح کسب­‌وکار خود را به‌خوبی تشریح کنید، مسیر رشد را مشخص نمایید و به­‌طور موفقیت­‌آمیز به مایل­‌استون­ها برسید، این اطمینان در سرمایه­‌گذاران به وجود می­‌آید که چک بعدی را برای شما بنویسند.

۴- ریسک تیم

راهی وجود ندارد که یک نفر بر همه ریسک­‌ها غلبه کند. بنابراین مهم است که یک تیم قدرتمند داشته باشیم تا در مقابله با چالش­‌ها ما را یاری کند. تیم باید پویا باشد تا ایده‌­هایی برای ساخت محصول ارائه کند، آن را به بازار عرضه کند و رشد موفقیت­‌آمیزش را حفظ کند.

در مورد نقش خودتان و یک کارآفرین فکر کنید و به تیم اجازه دهید بهترین کار را انجام دهد. روی افرادی که به کار شما اعتقاد دارند، سرمایه­‌گذاری کنید.

۵- ریسک اجرا

بسیاری از کارآفرینان هنگامی‌که به‌شدت وارد جزئیات می­‌شوند مسیر کلی کسب­‌وکار را فراموش می­‌کنند. برخلاف آن‌ها گروه دیگری از کارآفرینان وارد جزئیات نمی‌­شوند و خود را در یک سطح بالایی حفظ می­‌کنند. این کار باعث می­‌شود با مشکلات عمده­ای مواجه شوند. به نظر من بهتر است کارآفرین در مراحل اولیه خود را درگیر جزئیات کند. پس از طی این مراحل بیشتر به تدوین استراتژی‌­ها و تعیین مسیر کلی شرکت بپردازد. برخی ریسک­‌ها را تنها شما می‌­توانید کنترل کنید. برای اینکه کارآفرین موفقی شوید بایستی با دیگران در مورد اینکه چگونه ریسک­‌های خود را کاهش می­‌دهند، مشورت کنید. اما هیچ‌گاه به کسی اجازه ندهید که تأثیر 100 درصدی در فرایند تصمیم‌­گیری داشته باشد. ریسک­ها را ارزیابی کنید و از تغییر مسیر نگران نباشید.

اشتراک‌گذاری

اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *